Bahan-bahan roti
- 11g Yis
- 1 biji Telur
- 4 sudu Gula
- 35g Marjerin
- 290g Tepung Roti
- 165ml Air (suhu bilik)
- ½ sudu kecil Baking Powder
Bahan-bahan Garlic Butter Sauce
- 1 biji Telur
- ½ Salted Butter
- 2 sudu Susu Pekat
- 1 sudu besar Parsley
- 2 biji Bawang Putih (dicincang)
- Cheese (untuk hiasan)
Bahan-bahan Cream Cheese
- 2 sudu Susu Pekat
- 200g Cream Cheese
*campur sehingga sebati, masukkan dalam piping bag*
Cara-cara
*Sediakan roti
1. Campur yis dgn air
2. Masukkan tepung roti, gula, baking powder dan telur. Gaul sehingga rata.
3. Masukkan yis tadi dan gaul lagi sehingga sebati.
5. Tutup dan biar sehingga kembang dalam masa 1 jam.
6. Keluarkan doh dan bahagikan mengikut saiz yang dikehendaki. Masukkan ke dalam baking cup, biarkan doh selama 30minit.
7. Sapu mentega dan masukkan ke dalam ketuhar pada suhu 160 selama 20 minit.
8. Biarkan sejuk seketika
*Sediakan Garlic Butter Sauce
10. Belah roti kepada 6 bahagian, jangan belah sampai bawah. Letakkan cream cheese di setiap belahan roti. Kemudian celup roti dalam garlic sauce.
11. Letakkan cheese di bahagian atas roti. Kemudian bakar semula api atas pada suhu 160 selama 10 minit.
Lastly dah boleh makan 😋 Selamat mencuba ❤
0 Comments